Header

Biografie

Annelie met haar keramiek

Verleden tot heden

Mijn liefde voor keramiek ontstond als eerste in 1985, toen begon ik namelijk met het volgen van keramieklessen in een creatief werkcentrum in Tilburg. Hier ik heb tot 1990 lessen gehad van docent-keramist Rob Brandt. Daar heb ik ontdekt dat met klei bijna niets onmogelijk is en ook heeft hij mij de liefde voor groot en kleurrijk werk bijgebracht.

Na 1990 ben ik autodidact doorgegaan met mijn ontdekkingsreis door de wereld van klei en glazuur. Naarmate de jaren verstreken werd mijn werk steeds groter en het kleurgebruik uitbundiger.

Toen ben ik naar Westzaan verhuist en heb me daar aangesloten bij een keramiekgroep. Inmiddels ben ik uitgegroeid tot de docent van deze groep en geef ik al 15 jaar met plezier lessen aan deze hechte groep van keramisten.

Werkwijze

Ik werk thuis vanuit mijn eigen atelier. Ik ben in het bezit van een grote oven. De stooktechnieken die ik gebruik zijn: aardewerk, steengoed en porselein.

Mijn werk bestaat uit handgevormde kleurrijke objecten, zoals siervazen, beelden, schaalden en serviesgoed. Deze zijn rijk geglazuurd met verschillende kleuren die ik door elkaar heen laat lopen. Mijn kunstwerken worden opgesierd met extra's, zoals verschillende lusters, ornamenten en glas. Vooral het serviesgoed wordt kleurrijk beschildert met bloemen en andere motieven. Ik vind het een uitdaging om mijn kunstwerken in een serie te vervaardigen. Al mijn kunstwerken zijn uniek, maar door ze in serie te maken vullen ze elkaar wel aan en vormen ze een geheel.

Motivatie

De klei gaat al jaren door mijn handen en de idee├źn blijven komen. De passie om anderen te laten zien wat klei is en wat er allemaal mogelijk mee is is de drijfveer om telkens weer naar mijn atelier te gaan. Daar aangekomen maak ik af wat nog niet af is zodat ik een volgende oven kan vullen in afwachting van het resultaat. Inspiratie voor mijn werk haal ik uit het leven zelf.

Annelie met "My Friends"
Footer